Ivy studio

Välkommen till

Vi är oerhört glada för att just Du har hittat hit. Även om du är en gammal eller ny kund så finns det alltid frågor. Vi tänkte göra en checklista till er så ni ska känna er bekväma när ni kommer till träningen.

Bra att veta

För allas välmående

Studio policy


Vi värnar enormt mycket om er och ert välmående. Därför har vi satt upp några riktlinjer för hur vi vill ha det i studion.

1. Ingen fotografering under klasstid. Alla vill inte vara med på film och foto och det kan vara störande om någon under klasstiden tar upp sin mobil och börjar filma. Hos oss kan du komma som du är utan att behöva vara rädd att bli fångad på film eller foto. Däremot har ni 5 minuter efter klassen där ni kan filma och fota innan nästa klass börjar. Kom ihåg att alltid säga till de som är i salen så de vet att du fotar eller filmar. Annars, LET´S PLAY! :D

2. En hatfri zone. Vad betyder detta? Att när du kommer till oss vill vi att du ska känna att du kan vara precis som du är men vi vill också att alla tänker på hur man är mot andra och sig själv. Försök att tänka "jag ska göra mitt bästa" istället för "jag kan inte". Vi jobbar mycket med mindset på våra kurser och klasser och det är viktigt för oss, och för dig själv, att du kommer in med en öppen inställning. Du ska se att allt blir så mycket roligare och lättare när du öppnar upp dig för positiv energi. :)

Ny elev

KLÄDER - Vad ska jag ha på mig?


När vi lekar i tygen finns det några tumregler som gäller för alla klasser: Gärna tighta träningskläder UTAN dragkedjor eller liknande som kan fastna i hammocken. Nedan kan du läsa lite mer om vad du kan ha på dig under klasserna.

All tränings i hammock tex AntiGravity yoga, Aerial yoga & Aerial acrobatics

För din egen komfort och säkerhet rekommenderar vi:

- Tighta träningskläder UTAN dragkedjor eller liknande som kan fastna i hammocken.

- Långärmat (eller t-shirt som skyddar armhålor, inga linnen) och långbyxor.

All träning på våra Pole dance-stänger

- Tighta träningskläder UTAN dragkedjor eller liknande som kan skada stången.

- Klädvalet beroende också på vilken nivå du ska gå rekommenderas olika. Till våra INTRO-pass kan du ha det du känner dig bekväm i tex tights och ett linne/t-shirt.

Chair dance

- Ta något du känner dig bekväm i tex ett par träningsbyxor och en t-shirt eller liknande. Vi dansar barfota.

Stretch-klasser

- Något du kan röra dig fritt i. Gärna långbyxor och tröja så du håller dig varm under hela passet.
Ta med till klassen - Vattenflaska


Oavsett vilken kurs eller klass du går på så rekommenderar vi att du tar med dig en vattenflaska. Även om vi inte alltid dricker under passet är det viktigt att dricka före och efter för att rensa kroppen och återställa vätskebalansen.

Om något specifikt ska tas med till klassen kommer din instruktör meddela detta i förväg.
Frånvaro / Ta igen


Om du skulle missa klasser under din bokade kurs kan du ta igen dem. För att det inte ska bli för mycket byte av personer i klasserna så kan du ta igen max 2 missade klasser under samma period som din kurs pågår, dock endast i mån av plats.

När du är frånvarande vill vi gärna att du berättar det för oss så vi kan öppna upp din plats för någon annan som vill ta igen.

Skulle du bli sjuk eller skadad under kursens gång kan vi frysa dina resterande klasser med inlämning av ett läkarintyg.

Läs mer om detta under fliken BOKNINGSVILLKOR i menyn.
Kom i tid - Studion låser dörrarna 1 minut innan klassen startar


Varför? Oftast finns det bara 1 instruktör på plats och därför behöver studion låsas under varje klass för att inte obehöriga ska tas sig in när ingen har uppsyn över receptionen. Det betyder också att studion öppnar 15 minuter innan varje klasstillfälle startar. Om en klass pågår, vänta utanför tills en personal öppnar dörren :)
KLÄDER - Att INTE ha på sig under klass


Vad nu tänker ni, finns det regler på vad man inte får ha på sig? Det låter mer allvarligt än vad det är, vi lovar. För att skydda våra hammockar, stänger och annan utrustning och framförallt dig, är det viktigt att du tar av dig smycken. Det gäller också spetsiga naglar (rekommenderas att tjepa dem noga), spetiga föremål eller dragkedjor.
Facebookgrupp & instagram


Vi har ett eget lite community på facebook där vi delar med oss av information och nyheter, peppar varandra och umgås. Sök på Ivy studio - community och ansök om medlemskap. Vi ser fram emot att se dig där! :) Passa också på och följ oss på instagram för massor av inspiration och information. Ivyaerial och Ivypoledance

Allmänna frågor

Måste jag vara vältränad och vig för att börja hos er?


Det här är en av våra mest frågade frågor och en av de största fördomarna när det kommer till akrobatik överlag. Det enkla och enda rätta svaret för oss är nej. Hos oss behöver du varken vara vältränad, vig, se ut eller vara på ett visst sätt för att ta en kurs. Alla är välkomna oavsett ålder, kön eller identitet.

Vi har kurser på alla nivåer från nybörjare till avancerad och instruktören utgår och utmanar alltid efter varje persons egna förutsättningar. :)
Kan man duscha hos er?


Vi rekommenderar att ni duschar hemma men vi har 1 dusch som ligger i samband med toaletten som ni får använda. Dock vill vi påminna om att ni endast har 10 minuter på er att byta om och duscha innan nästa klass börjar. Vi hoppas ni kan respektera detta då det oftast bara finns 1 personal på plats och hen behöver låsa mellan varje klass.
Vad är maxvikt för att kunna gå en klass?


Våra hammockar är av högsta kvalite och håller för över 500 kg och fästpunkerna ännu mer. Så du kan vara helt säker när du tränar hos oss. Med andra ord, det finns ingen viktgräns. :)

Event

Hur länge får man vara kvar efter eventet tex en möhippa?


Vi har satt en standard tid på alla event som är 10 minuter. Vi hoppas ni kan respektera denna tid då vi oftast har fler event på rad men bara en instrutkör på plats som behöver låsa mellan varje event.
Har ni duschar?


Det finns 1 dusch som ni kan använda. Dock vill vi påminna om att ni endast har 10 minuter på er att byta om och duscha innan nästa event börjar. Vi hoppas ni kan respektera detta då det oftast bara finns 1 personal på plats och hen behöver låsa mellan varje klass.
Vad kostar ett event?


Ett event kostar 1700kr och pågår i 55 minuter. I denna tid ingår fotografering och lite egenlek.
Hur många personer kan man vara på ett event?


Hur många personer som kan vara med och delta beror på vilken aktivietet ni väljer. Vi har 9 stycken hammockar till Aerial yogan vilket innebär att ni kan max vara 9 stycken deltagare. Till aerial Acrobatics och twerken kan ni vara hur många ni vill. Bra att veta är att om ni är fler än 9 stycken på dessa aktiviteter så turas ni om med en eller flera av era vänner på samma hammock :)

Rabatt

Studentrabatt 15%


Åh härliga studenttider! Men ibland kan det vara lite knappert i plånboken. Därför vill vi ge er 15% rabatt på alla kurser! Ange koden när du bokar din kurs. KOD: student OBS! Tänk på att vi inte kan dra av några rabatter i efterhand. Så glöm inte skriva in koden när du bokar :) Koden är endast giltig på våra kurser, ej prova på, event med mer.
Senior-rabatt 15%


Alla som är 65+, sjukskrivna eller arbetslösa har 15% rabatt på alla kurser! Ange koden när du bokar din kurs. KOD: senior OBS! Tänk på att vi inte kan dra av några rabatter i efterhand. Så glöm inte skriva in koden när du bokar :) Koden är endast giltig på våra kurser, ej prova på, event med mer.

Open play

Vad är Open play?


Open play är tillfällen som är öppna för elever som vill träna lite extra på vad de lärt sig på klass. Det är helt enkelt ett tillfälle där du kommer och tränar själv utan instrutktör.
Regler för Open play


- Du måste minst ha gått en kurs i Pole dance eller Aerial Acrobatics för att kunna gå på Open play-passen. - På dessa öppna egenträningspass kommer det finnas personer från flera olika nivåer som tränar och vi förstår att man kan bli inspirerad av att testa samma trick som personer i högre nivåer utövar men vi tar alltid säkerheten i första hand. Detta innebär att det är ABSOLUT förbjudet att experimentera med trick som du ej lärt dig på klass eller som du fått en ordentlig genomgång av från en professionell instruktör. Ser vi någon som gör trick utöver deras egen nivå kommer denna person bli avstängd från egenträning. - Om du tränar Aerial acrobatics och vill höja eller sänka hammocken ber du personal på plats att hjälpa dig. Du får inte göra detta själv pga säkerhet. - Rengör alltid din stång och hammock efter dig. Du använder den blå flaskan till polestängerna och de svarta för hammocken. - Värm upp ordentligt minst i 10 minuter innan du börjar jobba på stång eller i hammocken. - Du tränar på egen risk under hela OP-passet. - Vi uppmanar våra elever att fota och filma sig själva på Open play-tillfällena då detta är ett superbra verktyg för att se sin egen utveckling. Tänk dock på att vinkla kameran så ingen annan kommer med i bild ofrivilligt. Säg gärna till personerna i rummet att du tänker filma. :)
Vem kan gå på Open play


Alla som har en grund i utsatt disciplin kan gå på våra OP-pass. Oavstt om du är elev hos oss eller inte. Alla är välkomna!
Vad kostar ett OP-pass?


200 kr/pass Har du tänkt att träna mycket? Köp då ett OP-kort! 5 ggr 300 kr 10 ggr 600 kr När du kommer till studion anmäler du din ankomst till personalen som är på plats och betalar/stämplar in innan du börjar träna.