Aerial Flexibility & Strength

Den ultimata kombo-klassen för en stark och smidig kropp. Här jobbar vi med både styrka och stretch i samma klass. Du utmanas utifrån dina förutsättningar och mål. Är ditt mål att gå ner i split eller få en finare brygga? Inga problem, vi hjälper dig. Är ditt mål att bara bli mindre stel och få en starkare kropp. Då är detta kursen för dig! Inga förkunskaper krävs för denna kurs

fodrad Circle
fodrad Circle
två_löv_stort_litet.png
fodrad Circle
två löv.png
löv.png
DSC_7442.jpg
DSC_7473.jpg
Stretch Pose

OBS! Denna bild är lånad.

Kurserna är utformade för att passa alla

Vilken nivå du än befinner dig på idag kommer du utvecklas i din egen takt. Alla övningar har olika svårighetsgrader där du bestämmer tempot. För att kunna ta din träning som aerialist till en ny nivå behövs oftast en viss mån av vighet. Men för att du inte ska skada dig när du göra flexitrick behövs också styrka för att skydda muskler och leder. Vi jobbar med både dynamisk- och statisk-stretch varvat med styrkeövningar för att undvika överstretch och skador. Kursen är utformad för aerialister och de områden som vi oftast behöver stärka upp mest men passar utmärkt även för dig som föredrar att ha fötterna på jorden.

Prehab

Styrkan i kursen bygger främst på prehab-övningar för att stärka de mest utsatta områdena för aerialister så som axlar, handleder och ländrygg. Vi kommer också använda styrkedelen för att få den perfekta pointe och de eftersträvande vackra linjerna.

Varför använda hammock vid stretch?

När vi jobbar med de olika stretchteknikerna med hjälp av hammocken får vi hjälp av tyngdkraften som drar oss neråt, vilket resulterar i en djupare stretch. Men hammocken gör också att du måste ha en bättre kontroll för att inte tappa balans vilket gör att du aktiverar rätt muskler och minskar risk för skador. Vi kommer också stretcha utan hammocken och då ta hjälpa av gummiband med mer.